2012. április 21., szombat

Pöttyök, alvás, láz

Nem tudom, hogy van-e összefüggés Gergő jelenlegi alvási rendszere(?) és az oltás között, de nagyon remélem, hogy van. Ellenkező esetben nagy bajban vagyunk. A héten kezdődött, egészen pontosan az oltást követő 7. napon. A doktornő azt mondta, a 8-10. napon várható láz, nyűgösség, kiütésszerű vörös pöttyök. A pöttyök ma megérkeztek. A 11. napon, de még belefér. Jó, hogy szólt előre a doktornő, különben eléggé megijedtem volna. Apró, néhol elég sűrűn elhelyezkedő pöttyökről van szó, mintha megcsípte volna valami. Sokszor. Remélem, holnap nem akadékoskodnak az úszáson, mert nem szeretném, ha ki kellene hagyni azért, mert nem hisznek nekünk...

Nagyon jó lenne, ha a felborult alvást is az oltás számlájára írhatnám. Kedden kezdődött. Aznap jött anyu, csak megállt hazafelé tartva Bükfürdőről. Egész délelőtt próbáltam Gergőt elaltatni. Néha úgy tűnt, sikeres lesz, de végül mindig felült, vigyorgott, és már tolta is le a lábát az ágyról. Éppen kezdtem feladni, amikor megérkezett anyu. Pár percet mórikálta magát anyu útitársainak, majd amikor felemelte (anyu Gergőt :D), szinte azonnal a vállára hajtotta a fejét, egyre laposabbakat pislogott. Bevitte az ágyra, perceken belül elaludt. Nekem csak annyi dolgom maradt, hogy körberakjam párnákkal-takarókkal. Ez majdnem délután 2-kor történt, és aludt kb. 2,5 órát. Azóta ez a módi. Szerdán is 2 körül aludt el, csütörtökön viszont egészen sokáig nem akart aludni. Már éppen kezdtem elfogadni, hogy nem akar aludni, amikor nem sokkal 4 előtt beájult. Aggódtam, mert ha csak 2 órát alszik, az már majdnem este 6, közel a fürdés. Végül 3,5 órát aludt, 19.15 körül hallottam a jól ismert nyöszörgést, pedig akkor már mindent csináltam, hogy felébredjen: visszapakoltam a kiszórt ruhákat a fiókba, nyitva hagytam a szobája ajtaját, bekapcsoltam a tévét, adtam rá hangot is (ha nem is ordítva, de azért úgy, hogy halljam), de semmi sem zavarta. Addig aludt, amíg ki nem pihente magát. Nyilván nem kezdtük el az esti rutint időben, hiszen akkor ébredt, amikor már a kádat szoktam kimosni fürdetés előtt. Vacsorázott, pörgött, játszott kicsi. Azt hittem, éjfél előtt nem tudjuk elaltatni, de nem sokkal 9 előtt már dörzsölgette a szemét, bújt, dünnyögött. Ma megint nem akart aludni, de már nem is foglalkoztam vele. Gondoltam, majd szól, ha álmos. Délután viszont olyan szépen sütött a nap, hogy nem akartam a (nem)alvás miatt egy újabb napot séta és játszótér nélkül, úgyhogy 3 körül felkaptam a felszereléseket, és lementünk. 1 órát bírt Gergő csúszdázással, homokozással, futkosással. Akkor csak az ölemben volt jó, az pedig minden, csak nem játszóterezés, úgyhogy hazajöttünk. Rövid pörgés után megint az ölemben aludt el nem sokkal 5 óra előtt. Szerencsére most csak kb. másfél órát aludt, úgyhogy a szokott időben tudtuk kezdeni a fürdetést. Nem volt egyszerű az altatás, de mondjuk, hogy időben elpilledt.

Azt gyanítom, hogy akkor kezdődött ez az eltolódás, amikor kedden délután későn aludt el, később kezdte az esti alvást, reggel tovább aludt, aztán másnap megint később aludt napközben. Holnap megyünk úszásra, nem alhat reggel 8-ig, úszás után pedig jól bealszik majd a kocsiban 11 óra körül. Azt remélem, ezzel visszaáll minden a régi kerékvágásba. Nagyon szeretném. :)

Az alvási mizérián és a pöttyökön kívül megérkezett a láz is. Szerdán délután 38,1°C-t mértünk, kapott egy fél kúpot. Itt jegyezném meg, hogy igazán gyárthatnának babaméretű kúpot, ugyanis ezt a szappanállagú izét lehetetlen kettévágni, csak faragni lehet, így viszont a fele megy a kukába. Tegnap este altatás közben Péter megint melegnek érezte a kezét és a fejét, de szerencsére a hőmérő csak hőemelkedést mutatott. Ma már nyoma sincs a láznak. Ez volt az első alkalom, hogy oltás miatt belázasodott. Szerintem 15 hónap alatt ez nem rossz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése