2011. május 1., vasárnap

"Derekasan áztunk, fáztunk..."

Gergő még meg sem született, sőt, még szó sem volt róla, amikor már tudtam, szeretném majd kivinni a Városligetbe május elsején. Idén annyival érdekesebb a dolog, hogy anyák napja elsejére esik. Reggel az első dolgom volt anyut felhívni. :) Ez az első anyák napja, amit ugyanabban az országban töltünk, de nem tudtam hazamenni. Azt hiszem, anyu sem bánja, elégedett az alibimmel. :)

10 órára szerettünk volna az Andrássy útra érni, hogy vonulhassunk a tömeggel. Picit késtünk -Gergő indulás előtt rakta tele a pelenkát... szokás szerint-, már elindultak, szedhettük a lábunkat utánuk. Az is nehezítette a helyzetet, hogy a reggeli csepergés égszakadássá nőtt ki magát, mire odaértünk, de akkor már nem fordultunk vissza. Gergő első majálisát ne mondjuk le kényelemből. ;) A Városligeti fasornál kaptuk el a tömeget, velük sétáltunk a Dózsa György úton és az Olof Palme sétányon át a Nagyrétig, ahol kezdődhetett volna a szórakozás, de addigra teljesen átfagytunk. A cipőm átázott, Gergő felébredt. Visszafordultunk és szépen hazakocsikáztunk. Gergő első majálisa kipipálva. :)

Követjük a tömeget a Városligeti fasoron

Úgy terveztük, ma elmegyünk bevásárolni. Tulajdonképpen tegnap akartunk menni, de úgy elment a nap a gödi ház kipuceválásával, majd a gödi babalátogatással, hogy utána már nem volt rá idő. Miután a majálist elvitte az eső, pont lenne idő a bevásárlásra, de piros betűs ünnep van. Ebben az a szép, hogy múlt héten meg Húsvét miatt nem voltak nyitva a boltok. Még szerencse, hogy a kávén kívül olyan nagyon nem vagyunk kifogyva semmiből, és még abból is van néhány csészére elegendő, különben vegetálhatnánk jövő szombatig vagy vasárnapig. Hétköznap esélyünk sincs eljutni, mert mire Péter hazaér/végez, addigra jön a fürdetés, etetés, altatás. Ha tényleg nem lehetnek majd nyitva a boltok vasárnap, nem tudom, hogy lehet majd bevásárolni. Oké, ott lesz a szombat, de akkor meg az teszi szinte lehetetlenné a dolgot, hogy mindenki akkor akar majd vásárolni. :S

A nap további részére kollektív döglést terveztünk. Eddig megy. :) Éljenek a vasárnapok! Éljen május elseje!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése