2011. május 11., szerda

Ismerősféle

Nem kell ide facebook meg iwiw, hogy az ember ismerősöket találjon. Tök véletlenül is lehet. A másiknak még csak nem is kell tudnia róla, hogy rátaláltál. :)

A blogolvasásban az a jó, hogy baba mellett is remekül űzhető, és még a házimunkától sem vesz el időt: kanapén ülve egyik karban baba, másik kézzel lehet kezelni az egeret, a harmadikkal... ja, olyan nincs. Jelzem, jó lenne...

Nem tudom, hogyan találtam , ahogy azt sem, milyen indíttatásból kezdtem olvasni. Azt hiszem, a katt ide, katt oda módszerrel jutottam el hozzá. Beleolvastam, tetszett, azóta nem ereszt. Valamelyik nap szinte hangosan nevettem az éppen friss bejegyzésén, és nem bírtam ki, hogy ne osszam meg Péterrel. Megkérdeztem, átküldhetek-e neki valami olvasnivalót. Miután beleegyezett, meggondoltam magam. Inkább szerettem volna felolvasni, hogy tudjam, ugyanazokon a részeken fetreng-e a röhögéstől, ahol én. Azt nem tudom, ez miért fontos, de nekem valamiért az. :) Láttam Péter arcán, hogy csak beleegyezik a felolvasásba, de ha megint meggondolnám magam, nem menne neki a Dunának. Felolvastam. Neki is bejött. Elértem, hogy nem csinált mellette mást (tévé, facebook, iPhone...), hanem tényleg figyelt. :)

A blogszerző már az elején ismerősnek tűnt, de akkor azt gondoltam, csak nagyon hasonlít valakire. Ez gyakran előfordul. Annyiban is hagytam a dolgot. Egészen máig, amikor a bejegyzésben egy elejtett félmondat elgondolkoztatott. Lehet, mégsem csupán hasonlít valakire, hanem ő az? Jobban megnéztem a képet (igen, az orrom szinte hozzáért a monitorhoz :D), majd rákerestem az általam ismert lányra a közösségi portálokon. És igen! Ő az! Wow! Még nem tudom, mit kezdek az információval, mivel megvan 20 éve is, hogy találkoztunk, és sosem voltunk napi kapcsolatban, csak közvetve tudtam róla dolgokat. Az ismerős viszont ismerős. Akivel egyszer találkoztál, azt már ismered, nem? :)

Tulajdonképpen ennek az egésznek egy morzsányi információértéke sincsen, csak azt a közhelyet erősíti meg, hogy kicsi a világ. No, meg azt, hogy abban a tudatban pakolj bármit a netre, hogy nem tudhatod, ki látja. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése