2012. május 14., hétfő

Költekezés

Amikor tegnap anyu telefonált, és Péter mondta, hogy az IKEAban vagyunk, annyit kérdezett, hogy minek. Na, mégis? :) Csak azért, mert rossz volt az idő, még nem mentünk volna, de kétségtelenül hozzájárult. Két célunk volt: Gergőt megfuttatni, ha már a rossz idő miatt kiesett a játszótér, és leesésgátlót venni. A harmadik nem ok, inkább indok: szeretjük az IKEAt. :)

Ma beszéltem anyuval, vidáman meséltem, hogy vettünk végre a kinti székekre meg a padra párnát, mire rosszallóan annyit bírt mondani, hogy nagyon költekezünk, félre kellene tenni stb. Nagyon tudja, hogy kell elvenni a kedvem, meg is zuhantam pár pillanatra, de nem azért, mert úgy éreztem, igaza van. Sokkal inkább azért, mert nem hiszem el, hogy ezért is be kellett szólni. Igen, a CHF körüli hercehurca minket is megpofozott, nem élünk/élhetünk nagylábon, de nem hiszek abban, hogy az embernek mindent meg kell tagadni magától, és sírni. Néha kell egy-egy apróság, amitől jobban érezzük magunkat, amitől fenn tudjuk tartani az illúziót, hogy mégsem olyan rossz minden. Tényleg nem sok dolog, és nem is rendszeresen, de ne kelljen már rosszul éreznem magam, mert vettem valamit, ami nem pelenka, babaruha, élelmiszer vagy tisztítószer, tehát nem alapvetően szükséges, viszont jól érzem magam tőle.

A szajré, ami kiverte anyunál a biztosítékot:

1. Leesésgátló. Ebbe nem is kötött bele, nem vitatta, hogy szükség van rá. Akkor sem, ha nekünk annak idején nem volt. Persze, mi (a húgom meg én) elég sokáig aludtunk a kiságyban, mire nagyágyra kerültünk, már nem potyogtunk le.

2. Pác (vagy mi a neve pontosan) a kerti bútorokhoz. Zománcfesték van ráírva, de az szerintem a csövekre való, úgyhogy nem hiszem el. Tavaly vettük a bútorokat, akkor nem kezeltük őket, mert úgy láttuk, ezt megtették gyárilag, most viszont már muszáj volt. Megfakultak, rendesen odavágott nekik a tél.

3. Filckorongok a bútorok lábaira. Gergő minden áldott nap átrendezi a lakást, tologatja a bútorokat. A legtöbbre tettünk már ilyen korongot, de még bőven van kezeletlen bútordarab, a padló pedig egyre karcosabb.

4. Árnyékoló félsátorszerűség. Jövő hónapban megyünk nyaralni (nem messze, csak Gyulára), és mivel Gergő még alszik napközben (és ez így van jól), ennek pont hasznát fogjuk venni. Eszünkbe sem jutott, egyszerűen szembejött velünk, IKEA Family kártyával akciós volt, nem tudtuk otthagyni. Azóta sem bántuk meg. Főleg úgy, hogy előttünk a húgomék mennek ugyanoda, a 2,5 éves unokaöcsémnek is nagyon jó lesz ez a cucc.

5. Ülőpárnák a kinti bútorokra. Ez volt az a pont, ahol anyu eldobta az agyát, pedig tök régen keresünk viszonylag jó áron párnákat, mert azért úgy jó az, ha van. Nem azt mondom, hogy nem lehet élni nélküle, de ez pont az, amiről írtam, hogy jól érzi magát tőle az ember. 795 Ft-ért vettük darabját, pedig olyan vastag, mint a 2000 Ft-os példányok. 3180 Ft-ról beszélünk. Egy csomag pelenka drágább...

6. Műanyagpoharak Gergőnek. Színesek. A kollekció legújabb darabjai. Van már neki lapos- és mélytányérja (6 db 500 Ft). Eddig az Aventes tároló poharakból ivott, de miután már túl vagyunk a gyakorlás fázisán, és szépen tud már egyedül is inni, kapott saját poharakat.

7. Voltunk olyan merészek és költekezők, hogy ajándékot is vettünk. Konkrétan egy barátnőm 6 hónapos kislányának vettünk olyan lapos- és mélytányérokat, amilyenek Gergőnek is vannak. Szeretem, mert nem kell azonnal elmosni, nincs tragédia, ha a mosogatóban pihen néhány. :)

Ennyi. Belátom, nem mindre volt alapvetően szükségünk, de mind kellett. Most megyek, kihasználom, hogy Gergő még alszik, és kiteszem a párnákat a székekre, mert kisütött a nap. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése